Tuomiston Kartano

19551092_10154453002377610_1536989549_nTuomiston Kartano on sukutila, jonka juuret ulottuvat 1500-luvulle. Sen ainutlaatuinen henki on jalostunut useiden sukupolvien, ritarien ja viikinkien aikana. Keskellä kauneinta Pirkanmaata sijaitseva kotikartano lepää korkealla mäellä Karkussa, josta avautuu upea maisema alas Rautaveden kansallismaisemaan.

Tampereelle matkaa on vain 30 minuuttia, joka taittuu myös junalla; Karkussa on juna-asema.

Sukupolven vaihdoksen myötä kotikartanomme on käynyt läpi muodonmuutoksen henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin keitaaksi. Tiloja on kunnostettu 2016-2017 talon vanhaa henkeä kunnioittaen ja kohottaen, suurella sydämellä. Ovet avautuivat vieraille kesäkuussa 2017. Kunnostettavaa riittää edelleen, vielä seuraavillekin sukupolville, joten toivomme vierailtamme(kin) armollisuutta tilojen ikuista keskeneräisyyttä kohtaan.

Kodikkaat tilamme taipuvat erikokoisten ryhmien tarpeisiin – ja kartanon sielu takaa aina rauhallisen ja kohottavan kokemuksen. Hyväntahtoinen Kalle-kummitus ja zen-mestarimme Yoda-kissa kantavat myös kortensa kekoon taianomaisen tunnelman luomisessa.

Tutustu Tuomistoon

Historia
Historia
Tuomiston tilan alkuvaiheet näkyvät alueen vanhimmissa maakirjoissa jo 1540-luvulla. Tilan komea uusklassinen päärakennus valmistui vuonna 1854. Klikkaa kuvaa ja lue lisää kartanon ritareista ja viikinkihaudoista.
Omenapuutarha
Omenapuutarha
Tuomiston puutarhassa on kasvatettu omenapuita 1800-luvun alusta lähtien. Itsepoimijat ovat tervetulleita poimimaan biodynaamisesti viljeltyjä omenoita syyskuukausina. Klikkaa kuvaa ja lue lisää
Tuidu Tuomisto
Tuidu Tuomisto
Tuidu Tuomisto (1936-2010) oli kartanon taiteilija, joka tallensi maalauksiinsa paikan sadunomaista henkeä. Hän toimi muun muassa kuvataideterapeuttina ja joogaopettajana. Suku ja ystävät kokoontuivat hänen luokseen pohtimaan elämää ja inspiroitumaan. Klikkaa kuvaa ja lue lisää