Tuomiston Kartano

Tuomiston Kartano - hyvinvointi - retriitti - kokoukset - jooga - KarkkuTuomiston Kartanon juuret ulottuvat 1500-luvulle ja sen ainutlaatuinen henki on jalostunut useiden sukupolvien, ritarien ja viikinkien aikana. Keskellä kauneinta Pirkanmaata sijaitseva kartano lepää korkealla mäellä Karkussa, kivenheiton päässä Rautavedestä ja Riippilänjärvestä.

Tuomistolta avautuu upeat näköalat alas Rautaveden kansallismaisemaan. Alue on myös nimetty valtakunnallisesti arvokkaaksi Karkku-Tyrvään maisema-alueeksi ja valtakunnallisesti merkittäväksi kulttuuriympäristöksi. Tampereelle matkaa on vain 30 minuuttia, joka taittuu myös junalla.

Vanha sielukas kotikartano on aloittanut muodonmuutoksen henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin keitaaksi. Tiloja kunnostetaan hiljalleen vanhaa kunnioittaen, ja avaamme ovet vieraille kesällä 2017. Tilat tulevat taipumaan erikokoisten ryhmien tarpeisiin – ja kartanon sielu takaa aina rauhallisen ja kohottavan kokemuksen.

Hyväntahtoinen Kalle-kummitus ja zen-mestarimme Yoda-kissa kantavat myös kortensa kekoon taianomaisen tunnelman luomisessa.

Tutustu Tuomistoon

Historia
Historia
Tuomiston tilan alkuvaiheet näkyvät alueen vanhimmissa maakirjoissa jo 1540-luvulla. Tilan komea uusklassinen päärakennus valmistui vuonna 1854. Klikkaa kuvaa ja lue lisää kartanon ritareista ja viikinkihaudoista.
Omenapuutarha
Omenapuutarha
Tuomiston puutarhassa on viljelty omenapuita 1800-luvun alusta lähtien. Itsepoimijat ovat tervetulleita poimimaan biodynaamisesti hoidettuja omenoita syyskuukausina. Klikkaa kuvaa ja lue lisää
Tuidu Tuomisto
Tuidu Tuomisto
Tuidu Tuomisto (1936-2010) oli kartanon taiteilija, joka tallensi maalauksiinsa paikan sadunomaista henkeä. Hän toimi muun muassa kuvataideterapeuttina ja joogaopettajana. Suku ja ystävät kokoontuivat hänen luokseen pohtimaan elämää ja inspiroitumaan. Klikkaa kuvaa ja lue lisää