Back to All Events

Ayurveda & Jooga -retriitti (Vata management) / Lana Lavonen


2019:9:ayurveda-jooga-retriitti-vata-management.jpg

Elinvoiman tankkaus ayurveda ja jooga -retriitti syyskuussa 2019

Vata management -viikonlopun teemana on tankata elinvoimaa, ylläpitää terveyttä ja lisätä itsetuntemusta ennen pitkää talvea, Tuomiston upeassa kartanomiljöössä, Sastamalassa.

Oletko haaveillut pienestä painonpudotuksesta, virkeämmästä olosta tai uuden elämäntavan aloittamisesta? Syksy on muutoksen aikaa.

Retritti on tarkoitettu kaikille ayurvedasta kiinnostuneille naisille - ikään, näköön ja kokoon katsomatta! Aiempaa kokemusta joogasta, ayurvedasta ja pranayamasta ei tarvita.

Lana johdattaa sinut ayurvedan perusteisiin ja syvennytään tarkemmin vataa ärsyttäviin tekijöihin, vata-oireiston syntymekanismiin ja miten juuri sinä voit ennaltaehkäistä ja tasapainottaa liiallista vata-doshaa kehossasi ja mielessäsi, ettei syntyisi epätasapainoa/sairautta. Ayurvedan vata-vuodenaika alkaa noin syyskuun alussa ja vata vaikuttaa meihin kaikkiin kehorakenteesta riippumatta (vata, pitta tai kapha)

Viikonlopun aikana joogataan lempeästi hatha- ja yin-joogaa ja tehdään pranayama-hengitysharjoituksia. Opit elinvoimaa (pranaa) nostattavia meditaatio- ja pranayama-harjoituksia, jotka tukevat kehon ja mielen puhdistautumista. Saat valmiudet muuttaa elämäsi pysyvästi terveellisempään suuntaan. Lyhyen ja kevyen ayurveda-detoxin jälkeen kehosi on virkeämpi ja mielesi selkeämpi.

Varaa retriittipaikkasi ja vastaanota syksy ja talvi energisenä ja kauniina!

Tervetuloa Tuomiston tunnelmalliseen kartanomiljööseen!

Hinta
early bird 249 € (sis. alv 24 %) 15.8. mennessä, jonka jälkeen hinta on 279 €
Majoitus täysihoidolla noin 200 € (sis. alv)
Ilmoittautuminen ja tiedustelut kurssille: lana@lanaprana.fi ja puh numero: 045 1313 121

Majoitus
Majoitumme upeissa 2hh ja 4hh huoneissa. Lue lisää majoituksesta: https://www.tuomistonkartano.fi/palvelutarjonta/majoittuminen
- mukaan omat vuodevaatteet (tai voi myös vuokrata paikanpäältä 10 €)
Majoitus sisältää täysihoidon: aamiainen, lounas, illallinen sekä saunan lauantaina)
HUOM! Ilmoittautuminen on sitova ja mahdollisesta peruutuksesta veloitamme 200 €.

Peruutusehdot
Jos peruutus tapahtuu viimeistään 28 vrk ennen tapahtumaa, pidätämme varaus- ja toimistokuluja 50 €. Jos peruutus tehdään vasta 28 - 9 vrk ennen tapahtumaa, pidätämme 50 % tapahtuman kokonaishinnasta. Tätä lyhyemmällä varoitusajalla tulevista peruutuksista joudumme veloittamaan retriitin koko summan! Paikkaansa voi kuitenkin aina koettaa tarjota jollekin toiselle.

Kouluttaja
Lana Lavanina (LanaPrana) on Nagpurissa sertifioitu kliinisen Ayurvedan terapeutti, pranayama- ja joogaohjaaja. Lana tekee ayurveda-konsultaatioita ja abhyanga-öljyhoitoja sekä kouluttaa Suomen Ayurveda-instituutissa. Pranayamaa ja joogaa hän opettaa pääosin Joogakoulu Shantissa ja myös muissa joogakouluissa ja retriiteillä ympäri maailmaa mm. Samahita Retreat Center, Koh Samui, Italiassa ja Mallorcalla.

Lanan vahvuus on ayurvedan, joogan ja pranayaman kokonaisvaltainen ymmärrys ja yhdistely hyvinvoinnin edistämiseksi ja ylläpitämiseksi. Näistä kaikista hänellä on pitkä kokemus sekä kansainvälinen koulutus.

LanaPranan löydät Facebookista ja Lanan kotisivuilta http://www.lanaprana.fi


Matkustaminen
Tuomiston Kartano (Riippiläntie 32, 38100 Karkku, Sastamala) sijaitsee 7 km päässä Tampere-Pori -valtatiestä ja 5 minuutin kävelymatkan päässä Karkun juna-asemalta. Tampereen ja Porin suunnasta kulkevat junat pysähtyvät asemalla. Omalla autolla matka Tampereelta kestää noin puoli tuntia ja Helsingistä kolmisen tuntia.

Laitathan viestiä, mikäli sinua kiinnostaa kimppakyyti Helsingin seudulta. Koetamme mahdollisuuksien mukaan organisoida sellaisen.

Ota mukaan
- hygieniatarvikkeet ja mahdolliset lääkkeet
- pyyhe
- vesipullo
- lakanat halutessasi (lakanamaksu 10 e)
- joogaan sopivia rentoja vaatteita & villasukat
- muistiinpanovälineet
- välipaloja, kuten pähkinöitä ja hedelmiä, jos tunnet tarvitsevasi
- käteistä rahaa mahdollisia hoitoja ja tuoteostoksia varten

Sinun ayurvedinen kehotyyppisi
Oman kehorakenteen nykytilaan voi saada osviittaa erilaisilla testeillä, mutta ne antavat usein jopa harhaanjohtavan ja aika pintapuolisen informaation, jos ei tunne ayurvedaa syvällisemmin.

Paras tapa selvittää oma kehotyyppinsä on käydä osaavan Ayurveda-ammattilaisen vastaanotolla. Kannattaa muistaa, että alkuperäinen, hedelmöityshetkellä määräytynyt kehorakenne (prakriti) on eri asia kuin alati muokkautuva nykytila (vikriti = epätasapaino).

Osallistujat saavat 10% alennusta konsultaatiosta.


-------------------------------------------------------------------------
Viikonlopun ohjelma

Päivä 1: perjantai 20.9.

Klo 15 Saapuminen Tuomiston kartanolle,
Klo 16 ilmoittautuminen ja majoittuminen
Klo 17 Päivällinen
Klo 18 - 19 Ayurveda-luento: Vata doshan tärkeys!
Klo 19.30 - 20.30 Rauhoittava ilta-yin-jooga ja lyhyt pranayama-harjoitus
Klo 21 Iltatee ja unten maille

Päivä 2: lauantai 21.9.

Klo 8 - 9.45 Aamun kiitollisuus-meditaatio, pranayama sekä lempeä hatha-jooga
Klo 10 Aamiainen
Klo 11.00 – 12.30 Luento: Vata-doshan tasapainon ylläpitäminen (keho ja mieli)
Klo 14.00 Lounas (kitchari)
*vapaata oleskelua*
Klo 17.30 - 18.30 Terapeuttinen Yin-jooga
Klo 18.30 Päivällinen
Klo 20 - 22 Iltasauna (saunalla Frantsilan luonnonmukaiset hoitotuotteet vapaassa käytössä) *
*Saunan yhteydessä hierotaan ayurvedistä öljyä koko keholle. Lana kertoo lisää öljyn vaikutuksesta mieleen ja kehoon retriitin aikana.

Päivä 3: sunnuntai 22.9.

Klo 08 - 9.45 Pranayama ja lempeä hatha-jooga
Klo 10 Aamiainen
Klo 11 - 12 Luento: Ayurveda, puhdas keho ja mieli + Q&A
Klo 12 -13 Retriitin yhteenveto
Klo 13.30 Lounas ja kotiin lähtö

**Muutokset ohjelmaan/aikatauluun mahdollisia.**

----------------------------------------------------------

Lisää ayurvedasta ja vatasta
Syyskuussa ayurvedan vata-vuodenaika on alkanut. Olitpa vata, pitta tai kapha, vata vaikuttaa meihin kaikkiin kehorakenteesta riippumatta. Monet vaivat/sairaudet saavat alkunsa vata-doshasta.
Kesän jälkeen elimistö kaipaa perussiivousta ja valmistautumista talvea varten. Ayurvedan mukaan on aika puhdistautua ja ravita keho ja mieli. Kun ilma viilenee ja tuulet alkavat tuivertaa, jokainen meistä joutuu enemmän tai vähemmän alttiiksi vatan elementtien, ilman ja eetterin vaikutuksille. Sen lisäksi nyky- ympäristö on täynnä vataa; hektinen työelämä, myöhään valvomiset, epäsäännöllinen elämä. Moni kärsii jo valmiiksi vata-epätasapainosta, kehotyypistään (vata, pitta, kapha ja niiden yksilölliset yhdistelmät) riippumatta.

Vata edustaa liikettä. Kaikki tasaisuudesta poikkeava, kuten vuoristoratamainen elämäntapa, jatkuva matkustaminen, säännöllisten rutiinin puuttuminen ja aivojen jatkuva stimulaatio somessa, lisäävät vatan määrää kehossa ja mielessä. Ihminen alkaa oirehtimaan. Tyypillisiä vata-ongelmia ovat mm. jatkuva ylivireys, kuiva iho, ummetus, ilmavaivat, viluisuus, ääniyliherkkyys, ylihuolehtiminen, nukahtamisvaikeudet, unettomuus, pelko ja ahdistus..


Ayurveda-luentojen sisältö
- lyhyt johdatus ayurvedan elementteihin ja kehotyyppeihin
- vatan erityispiirteet / miksi aikakautemme on täynnä vataa
- vata-epätasapainon ilmenemismuodot kehossa ja mielessä
- vältettävät asiat
- vataa tasapainottava elämäntapa, ruokavalio ja tasapainoa tukevat ayurvediset valmisteet, rohdot sekä pranayama-harjoitteet

Ayurveda-luennolla Lana käy läpi, miksi ayurveda-detox kannattaa tehdä ja miten se vahvistaa meidän vastustuskykyämme sekä parantaa energiatasojamme merkittävästi. Saamme luonnollista energiaa ja keveyttä tulevaan kevääseen.

Kahdeksan Ayurveda-detoxin hyötyä
- Rauhoittaa mieltä ja hermostoa.
- Poistaa kuona-aineita kehosta ja mielestä.
- Tukee henkistä ja emotionaalista tasapainoa.
- Ravitsee vastustuskykyä.
- Tukee syvää unta.
- Puhdistaa ja vahvistaa ruoansulatussysteemiä.
- Vahvistaa ruonsulatuksen tulta.
- Lisää pranaa = elinvoimaa.


Ayurvedisestä paastosta…

Ayurvedinen paasto on lempeä vaihtoehto, ei siis pelkkää vedenjuontia ja nälässä elämistä. Jooga ja pranayama eli hengitysharjoitukset tehostavat kevyttä paastoa ja pidentävät vaikutusten kestoa.
Ayurvedassa suositellaan kehon perusteellista puhdistamista kuona-aineista kaksi kertaa vuodessa: syksyn alussa ja keväällä. Ennen pitkää talvea (vatan vuodenaika) syyskuu on otollinen aika kehon paastoon.

Ayurvedinen paasto tehdään kehotyypin mukaan ja kitchari-ateria tiettyine yrtteineen liittyy aina paastoon yhdessä pranayaman ja joogan kanssa.

Retriirillä otamme kaksi kertaa päivässä ennen ateriaa mustasuola -inkivääri - lime -maustesekoituksen ruuansulatuksen aktivoitumiseen ja aterian jälkeen jeera (juustokumina)-fenkoli -maustesekoituksen ravintoaineiden imeytymiseen.

Earlier Event: September 14
Tuomiston Omenatalkoot
Later Event: October 4
Yksityistapahtuma / HIMA Happiness