Back to All Events

Tasapainoinen Nainen - Ayurveda & Jooga -viikonloppu, Karita Aaltonen & Lana Lavonen


Tasapainoinen Nainen - Ayurveda & Jooga -viikonloppu marraskuun pimeimpään aikaan on kaivattu ilon ja elinvoiman tankkaus 30.11-2.12.2018 upeassa Tuomiston Kartanossa, Sastamalassa, vain puolituntia Tampereelta.

Tämä retriitti on sinulle joka haluat muuttaa elämäsi suuntaa terveempään ja elinvoimaisempaa elämää kohti. Viikonlopun painopiste on juuri naiseuden elinvoimassa, hormonitasapainossa ja laajasti feminiinienergian tasapainottamisessa.

Viikonlopun aikana opit elinvoimaa (pranaa) nostattavia meditaatio- ja pranayama-harjoituksia, seuraat mielenkiintoisia hyvinvointiluentoja ja vietät rentouttavia luppohetkiä tunnelmallisessa kartanoympäristössä. Saat valmiudet muuttaa elämäsi pysyvästi terveellisempään suuntaan.

Lanan luennot keskittyvät erityisesti Ayurvedaan (ayur = elämä, veda = tieto), joka on intialaista alkuperää oleva, kokonaisvaltainen lääkintäoppi ja terveystiede, josta nykypäivänä moni länsimaalainen on saanut apua terveysongelmiinsa. Lana uskoo elämässään kolmeen Jumalaan: Jooga, Pranayama ja Ayurveda. Nämä kolme ovat auttaneet Lanaa parantumaan. Karita puolestaan ammentaa energiaa omasta selviytymistarinastaan ja yin-joogan hyväätekevistä vaikutuksista. Hän on kirjoittanut kokemuksistaan kirjan "Uskalla parantua", jota on myynnissä retriitin aikaan edulliseen hintaan.

Tule mukaan sellaisena kuin olet, tämä retriiitti sopii ihan kaikille naisille ikään, näköön ja kokoon katsomatta!

Tämän viikonlopun timantti on sinun hyvä olosi – nyt ja vuosikymmeniksi eteenpäin. Oikeilla ayurvedisilla valinnoilla saat tukea terveempään arkeen ja elämäntapamuutokseen, olipa kohdallasi kyseessä sitten jatkuva flunssakierre, hormonaaliset ongelmat, työstressi, liikakilot tai ruuhkavuosista selviytyminen.

Saat myös omaa aikaa rauhoittua, kuljeskella luonnossa tai vaikka lukea hyvää kirjaa. Molempina iltoina pääsemme tunnelmalliseen puusaunaan rentoutumaan ja voit varata ajan myös taivaallisen ihanaan keho-mieli hoitoon hoitajiltamme.

Harjoitukset sopivat niin vasta-alkajille kuin jo pidempään harrastaneille. Pranayama-hengitysharjoitteilla opit balansoimaan kehoasi arjen kiireen keskellä. Opettelemme yhdessä muutaman perusharjoituksen (ujjayi, nadi shodana, anuma viloma), joita voit jatkaa kurssin jälkeen omatoimisesti.

Käymme läpi Ayurvedan, joogan sisartieteen perusteita, jotta opit tärkeimmät käsitteet ja toimintaperiaatteet. Kurssin jälkeen tiedät, mitä tarkoittaa sattva, rajas ja tamas tai miten eri kehotyypit (vata-pitta-kapha) huomioidaan arjessa. Sisältö ei ole raskasta teoriaa, vaan koostuu käytännönläheisistä vinkeistä, joita voit soveltaa omaan elämääsi, päivärutiineihisi ja ruokavalioosi.

Tuomiston historiallinen kartano on sympaattinen ja upea paikka retriitille. Todellinen WAU-elämys! Ruoka on kartanon väen rakkaudella valmistamaa kasvisruokaa.

Ainoa ongelma on, kuinka sieltä raaskii lähteä pois.

OHJELMA
PÄIVÄ 1: PERJANTAI 30.11

Klo 15.00 Saapuminen Tuomiston kartanolle, ilmoittautuminen ja majoittuminen
Klo 16.00 Retriitin avaus, kouluttajat esittäytyvät (Lana+Karita)
Klo 17.00 Päivällinen
Klo 18.00 Ayurveda-luento: Ayurvedan perusperiaatteet ja kehotyypit pähkinänkuoressa *Lana
Klo 19.30 - 21 Karita: Rauhoittava Yin-joogaharjoitus
Klo 21 Iltasauna & iltapala

* = Jos et ole selvillä omasta ayurvedisestä kehotyypistäsi, voit halutessasi varata sitä varten Ayurveda-konsultaation ennen retriittiä -10 % alennuksella, koodi TUOMISTO, email lana@lanaprana.fi (LanaPrana, Helsinki). Tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä.

PÄIVÄ 2: LAUANTAI 7.7.

Klo 8 – 10 Aamun pranayama-harjoitus ja lempeä dynaaminen hatha-jooga (Lana)
Klo 10.00 Aamiainen
Klo 11.00 – 12.00 Luento: "Uusi, tasapainoinen ja hyvinvoiva minä"
Karitan luennolla opimme käyttämään omaa sisäistä voimaamme, tekemään oikeita päätöksiä oman hyvinvointimme ja unelmiemme eteen ja ennenkaikkea ottamaan itse vastuun omasta onnellisuudesta ja terveydestämme. Muutos tapahtuu oman pään sisällä. Luennon pohjalla on Karitan oma vahva ja koskettava tarina paranemisesta. Kaikki on mahdollista kun uskoo itseensä! Jokainen voi samaistua tähän uskomattomaan tarinaan oman elämän kipupisteiden kautta ja löytää oman sisäisen voiman ja uskalluksen elää omannäköistä elämää.
Klo 14.00 Lounas
*vapaata oleskelua*
Klo 16.00 - 17.30 Luento: Ayurveda ja naiseus
(Mahdollisuus ostaa Lanalta luennon jälkeen korkealaatuisia ayurvedisia lisäravinteita, yrttejä ja hoitoöljyjä). (Lana)
Klo 17.30 -19.00 Iltasauna
Klo 19.00 illallinen
Klo 20.00 - 21.30 Terapeuttinen Yin-jooga (Karita)
Frantsilan luonnonmukaiset hoitotuotteet käytettävissä ilmaiseksi
Klo 21.30 - 22.00 Tratak, mantra-chanting ja iltameditaatio & hellivät äänimaljat (Lana)

PÄIVÄ 3: SUNNUNTAI 8.7.

Klo 8 – 10 Aamun pranayama-harjoitus ja lempeä dynaaminen hatha-jooga (Lana)
Klo 10 Aamiainen
Klo 11.30 – 13 Koostava luento Ayurvedasta ja Pranayamasta. Q&A (Lana)
Klo 13 - 14 Retriitin yhteenveto ja päätösmeditaatio
14.00 - 15.00 Lounas

HINNAT

Tärkeää varauksesta ja peruutuksesta:
Maksamalla kurssimaksun varmistat paikkasi retriitille
Hinta 349 eur (sis. Alv 10%)

Retriitille otetaan max 16 osallistujaa. Kerrothan mahdollisista perussairauksistasi ja terveydentilaasi koskevista seikoista ilmoittautumisen yhteydessä.

Majoittuminen maksetaan erikseen.
Majoitus + täysihoito / viikonloppu
- 200 e, kartanomajoitus (14 kpl)
- 10 e, vuodevaatelisä (omat lakanat voi tuoda mukanaan)
(Sis. täysihoidon: aamiainen, lounas, illallinen sekä saunan molempina päivinä)

Majoitus maksetaan suoraan Tuomiston Kartanolle. Huomioimme majoitustoiveet ilmoittautumisjärjestyksessä. Vuodepaikat päärakennuksessa (2 - 4hh), Lue lisää majoituksesta: http://www.tuomistonkartano.fi/palvelut/majoitus/
Majoitusta koskeviin asioihin voit laittaa viestiä suoraan kartanon ihanalle emännälle, Tuulille: info@tuomistonkartano.fi

Esitä ilmoittautumisen yhteydessä majoittumistoiveesi (ja toisen osallistujan nimi, jos haluat majoittua esim. ystäväsi kanssa), kiitos. Majoituksen maksua varten saat erillisen laskun maksettavaksi suoraan Tuomiston kartanolle.

Tarjottava ruoka sisältyy majoituksen hintaan ja on herkullista kasvisruokaa, mahdollisuuksien mukaan luomua, omaa tuotantoa ja lähiruokaa. Gluteenittoman ruuan lisä + 5 e/pvä.

KOULUTTAJAT
Lana Lavanina (LanaPrana) on Nagpurissa sertifoitu kliinisen Ayurvedan terapeutti, Pranayama- ja Joogaohjaaja. Lana tekee asiakkailleen Ayurveda-konsultaatioita ja Abhyanga-öljyhoitoja sekä kouluttaa Suomen Ayurveda-instituutissa. Hän on myös Suomen Ayurvedayhdistys ry:n hallituksen jäsen. Pranayamaa ja joogaa hän opettaa pääosin Shanti Joogakoulussa, mutta myös muissa joogakouluissa ja retriiteillä ympäri maailmaa (mm. Samahita Retreat Center, Koh Samui). Lanan vahvuus on Ayurvedan, Joogan ja Pranayaman kokonaisvaltainen ymmärrys ja yhdistely hyvinvoinnin edistämiseksi. Näistä kaikista hänellä on pitkä kokemus sekä kansainvälinen koulutus. LanaPranan löydät Facebookista ja netistä www.lanaprana.fi

Karita Aaltonen on hyvinvointivalmentaja, joogaopettaja ja kirjailija. Vuonna 2017 julkaistu kirja, Uskalla parantua - uskomaton tositarina toivosta ja mielen voimasta (Viisas Elämä) on herättänyt laajalti huomiota. Karitan mukaan Yin-jooga on muuttanut hänen elämänsä täysin. Nyt hän haluaa opettaa ja jakaa Yinin ihanuutta myös muille. Karita rakastui ennenkaikkea Yin-joogan henkiseen puoleen, ihanaan rauhaan ja tasapainoon. Hektisen elämän keskellä on entistä tärkeämpää pysähtyä ja kuunnella itseään. Yin-jooga vaikuttaa syvälle, puhdistaa meridiaaneja ja aktivoi chakroja toimimaan oikein. Karita pitää retriittejä niin Suomessa kuin ulkomailla. Karitan löytää Facebookista (Uskalla Parantua) sekä nettisivuilta: www.karitaaaltonen.fi

MATKUSTAMINEN
Tuomiston Kartano sijaitsee 7 km päässä Tampere-Pori-valtatiestä ja 5 minuutin kävelymatkan päässä Karkun juna-asemalta. Sekä Tampereen että Porin suunnasta kulkevat junat pysähtyvät asemalla. Omalla autolla matka Tampereelta kestää noin 30 minuuttia ja Helsingistä kolmisen tuntia. Os. Riippiläntie 32, 38100 Karkku, Sastamala. Laitathan viestiä, mikäli sinua kiinnostaa kimppakyyti Helsingin seudulta, niin koetamme mahdollisuuksien mukaan organisoida sellaisen.

OTA MUKAAN
- hygieniatarvikkeet ja mahdolliset lääkkeet
- pyyhe
- vesipullo
- lakanat halutessasi (lakanamaksu 10 e)
- joogaan sopivia rentoja vaatteita & villasukat
- muistiinpanovälineet
- välipaloja, kuten pähkinöitä ja hedelmiä, jos tunnet tarvitsevasi
- rahaa mahdollisia ostoksia varten (kartano tarjoaa myös energiahoitoja, ayurvedista öljyhierontaa, akupunktiota ja metamorfisia hoitoja, jotka kannattaa varata hyvissä ajoin)

YHTEYDENOTOT
Kysy lisää Lanalta lana@lanaprana.fi , 045 1313121 tai Karitalta: karita.aaltonen@spiikki.fi, 040 7250500

**Muutokset ohjelmaan/aikatauluun mahdollisia.**

Peruutusehdot:

Meillä on sellaiset peruutusehdot, että jos peruutus tapahtuu viimeistään 28 vrk ennen tapahtumaa, palautamme maksun kokonaisuudessaan, mutta pidätämme varaus- ja toimistokuluja 50 €. Jos peruutus tehdään vasta 28-7 vrk ennen tapahtumaa, pidätämme 50 % tapahtuman kokonaishinnasta. Tätä lyhyemmällä varoitusajalla tulevien peruutuksien jo maksettuja maksuja emme voi valitettavasti palauttaa. Paikkaansa voi kuitenkin aina koettaa tarjota jollekin toiselle, ja me voimme auttaa tässä mahdollisuuksien mukaan!

Sairaustapauksessa maksun voi siirtää seuraavalle kurssille!

Earlier Event: November 23
Yksityistilaisuus / Satu Suominen