Back to All Events

Oman äänen äärelle ja yintuitio retriitti


2019:5:oman-aanen-aarelle-ja-yintuitio-retriitti.jpg

”Intuitio on tienviitta, joka johtaa sydämen valtatielle.”

Tervetuloa mukaan rauhalliselle ja sydämelliselle kevätretriitille 3.5.-5.5.2019 tunnelmalliselle Tuomiston kartanolle.

Retriitillä pääset pysähtymään itsesi äärelle, joogaamaan, rentoutumaan ja nauttimaan herkullisesta ruuasta.

•••Alustava retriittiohjelma•••

Perjantai 3.5.2019

Klo 17:00 saapuminen ja majoittuminen Tuomiston kartanolle
Klo 17:30 retriitin avaus ja naistenpiiri
Klo 19:30 äänimaljarentoutus
Klo 20:30 illallinen

Lauantai 4.5.2019

Klo 7:15-8:15 Ninan aamujooga aamuvirkuille

Aamuisessa joogassa tehdään kevyt ja ihanasti kehoa ja mieltä herättelevä harjoitus. Harjoituksessa etsiskellään virtaavaa hengitystä ja lempeästi luodaan tilaa kehoon ja mieleen. Harjoituksen jälkeen olo on vastaanottavainen ja virkeä.

Klo 8:30 Herkullinen aamupala ja aamutauko

Klo 10:00 Eevin itsetuntemustyöpaja: Oman äänen äärelle

Vaikka itsensä kuuntelemisen voisi ajatella olevan aika helppoa, ei se ole aina ihan yksinkertaista. Meillä jokaisella on esteitä itsemme kuulemiselle. Vertaaminen, ylianalysointi, välttely, mielen kaupankäynti, suorittaminen, pelot. Kaikki nämä ovat inhimillisiä asioita, jotka tarvitsevat turvallista tilaa tulla nähdyiksi. Työpajassa tutkitaan millaisia esteitä itsensä kuulemiselle voi olla, ja miten ne näkyvät juuri sinulla. Esimerkiksi pelosta ei voi täysin päästä eroon, eikä se ole tarkoituksenmukaistakaan. Mutta miten pelkoa voisi katsoa silmiin, hyväksyen ja vastaantaistelematta. Oman äänen kuuntelussa ei tule valmiiksi mutta on mahdollista oppia tunnistamaan jo varhain merkkejä siitä että on ajautunut kauemmas itsestään. Tutkitamme myös niitä keinoja, jotka tuovat sinua lähemmäs itseäsi. Oman äänen kuuntelu kysyy taitoa ottaa pieni askel ja taas paikoittain uskallusta odottaa ja elää läpi.

Klo 12:30 Lounas ja tauko

Klo 14:00 Eevin intuitio-työpaja

Työpajassa tutkitaan mielen kolmea eri ominaisuutta: negatiivista mieltä, positiivista mieltä ja neutraalia mieltä. Intuitio nousee neutraalista mielestä. Positiivinen ja negatiivinen mieli ovat myös tarpeellisia, mutta niiden äänien takaa voi joskus vaikea kuulla intuitiotasn. Sillä ei intuition kuuleminen ole aina helppoa tai edes mukavaa. Joskus se on sitäkin. Mutta pitkässä juoksussa intuition kuuleminen johtaa aina hyvään ja itselle oleellisten asioiden äärelle. Neutraaliin mieleen yhteyttä voi hyvinkin vahvistaa.

Klo 16:30 Ninan Yintuitio-jooga

Hidastempoisessa yin joogassa pääset pysähtymään ja hiljentymään oman itsesi äärelle. Harjoituksessa herätellään yhteyttä sisäiseen viisauteen, jäädään kuuntelemaan sitä ja tehdään lempeä, omaa kehoa kunnioittava harjoitus sen pohjalta. Syvä hengitys rentouttaa kehoa löytämään omannäköisen, yksilöllisen harjoituksen. Harjoituksen tukena käytetään joogablokkeja ja vilttejä, jotta keholla on mahdollisuus luopua ylimääräisistä kireyksistä ja jännityksistä.

Klo 18:00 illallinen

Klo 19:00-21:00 Saunomista, omaa aikaa, jutustelua, leppoisaa olemista.

Klo 21:00 Pieni iltapala

Sunnuntai 5.5

Klo 7:15-8:15 Ninan aamujooga aamuvirkuille

Klo 8:30 Aamupala

Klo 10:00 Eevin itsetuntemustyöpaja: Syvempi kartoitus omasta sisäisestä hyvinvoinnista

Ihmisen kokemus elämästä koostuu monesta eri asiasta: Ihmisistä ympärillä, omasta käyttäytymisestä, luonnollisista taipumuksistamme ja persoonallisuudestamme, elämän kokemuksien luomista uskomuksista, opituista ihanteista ja sydämen arvoista, siitä miten kokee itsensä ja mikä on itselle elämässä merkityksellistä.

Työpajassa käsitellään tietoisuutta lisäten elämän osa-alueita, jotka vaikuttavat pintaa syvemmältä siihen että tuntee elävänsä hyvää, oman tuntuista elämää. Tämä voi olla hyvin herkkää ja paljastavaa.

Kukaan ei voi elämässä välttyä kivulta tai vaikeuksilta, mutta itselleen rehellisyys ja armollisuus tuo turvaa ja selkeyttä elämän vaikeisiinkin vaiheisiin. Opit työpajassa tiedostamisen työvälineen, jonka tuella voit ottaa tavaksi pysähtyä itsesi äärelle, vaikka muutaman kuukauden välein.

Klo 12:30 Lounas

Klo 13:30-15:00 Äänimaljarentoutus ja retriitin lopetus

Äänimaljarentoutuksessa etsiskellään vastaanottavainen olotila mukavassa lepoasennossa. Rentoutuksessa luodaan rauhoittava äänimaailma ja äänen, värähtelyn sekä sanallisen opastuksen avulla mahdollistetaan puitteet sekä mielen että kehon rentoutumiselle. Rentoutuksen jälkeen olo on levännyt ja uudistunut.

•••Retriitin hinta•••

449€

Ilmoittaudu retriitille täältä:
http://www.eeviminkkinen.fi/oman-aanen-aarelle

Hinta sisältää:
- Majoituksen pe-su neljän hengen kauniissa huoneissa
- Maukkaan ja runsaan kasvisruuan (pe illallinen, la aamupala-lounas-illallinen ja pieni iltapala, su aamupala-lounas)
- Saunan lauantaina
- Retriitti ohjelman pe-su
- Pientä välipalaa ja teet ja kahvit

Aikaisempaa kokemusta joogasta et tarvitse. Joogaharjoitukset ovat helpostilähestyttäviä, omaa kehoa kunnioittavia tutkimusmatkoja ilman suorituspaineita. Tunnelma harjoituksissa on lämmin, salliva ja yksilöt huomioon ottava.

Retriitillä on myös mahdollisuus varata Ninalta yksilö-äänimaljarentoutus (25€), jossa äänimaljoja soitetaan myös kehon päällä.

Olet lämpimästi tervetullut meidän kevätretriitille!

Eevi & Nina

Later Event: May 10
Varattu / Tuomisto