Back to All Events

Naisten Ayurveda-viikonloppu / Lana Lavanina & Henna Haapalainen


naisten-ayurveda-viikonloppu-2018-07-2.jpg

Ihanat naiset Tuomistolla - täysipainoinen kehon ja mielen retriitti naisille!

Osallistu osaavassa ohjauksessamme ihanaan heinäkuiseen viikonloppuun Tuomiston kartanolla Sastamalassa. Ohjelmassa on joogaa, pranayama-harjoitteita ja meditointia höystettynä luennoilla Ayurvedasta (ayur = elämä, veda = tieto), naisen terveydestä ja niitä tukevista villiyrteistä kartanon luonnonkauniissa ympäristössä.

Tämän viikonlopun timantti on sinun hyvä olosi – nyt ja vuosikymmeniksi eteenpäin. Oikeilla ayurvedisilla valinnoilla saat tukea terveempään arkeen ja elämäntapamuutokseen, olipa kohdallasi kyseessä sitten jatkuva flunssakierre, hormonaaliset ongelmat, työstressi, liikakilot tai ruuhkavuosista selviytyminen.

Saat myös omaa aikaa rauhoittua, kuljeskella luonnossa tai vaikka lukea hyvää kirjaa. Luvassa on oman villiyrttisuitsukkeen tekoa, saunontaa kunnon puusaunassa ja halukkaille tilaisuus loiskutella ulkoaltaassa.

Harjoitukset sopivat niin vasta-alkajille kuin jo pidempään harrastaneille. Pranayama-hengitysharjoitteilla opit balansoimaan kehoasi ja mielenliikkeitäsi arjen käänteissä. Opettelemme yhdessä muutaman perusharjoituksen (ujjayi, nadi shodana, anuma viloma), joita voit jatkaa kurssin jälkeen omatoimisesti.

Käymme läpi intialaista alkuperää olevan Ayurvedan, joogan sisartieteen perusteita, jotta opit tärkeimmät käsitteet ja toimintaperiaatteet. Kurssin jälkeen tiedät, mitä tarkoittaa sattva, rajas ja tamas tai miten eri kehotyypit (vata-pitta-kapha) huomioidaan. Sisältö ei ole raskasta teoriaa, vaan koostuu käytännönläheisistä vinkeistä, joita voit soveltaa omaan elämääsi, päivärutiineihisi ja ruokavalioosi.

Keskikesällä luonto pursuaa yrttejä, joilla voit hoitaa sekä itseäsi että perhettäsi ja hyödyntää niitä ruuanlaitossa. Saat myös vinkkejä yrttien säilömiseen. Päärakennusta ympäröi puolivilli omenatarha, joka kasvaa siankärsämöä, ketunleipää, nokkosta ja voikukkaa. Ympäristöstä löytyy metsämaastoa ja ketoja. Vähenevän kuun aika on hyvä hetki kerätä trendikästä superfoodia sylit täyteen. Opit tekemään kedon kasveista myös omia energisoivia ja puhdistavia suitsukkeita (säävaraus).

Tuomiston historiallinen kartano on sympaattinen ja viehkeä puite retriitille. Tilat on sisustettu ihastuttavan persoonallisesti, kartanoa ympäröi puolivilli puutarha ja länsisuomalainen vehreys. Ruoka on kartanon väen rakkaudella valmistamaa. Ainoa ongelma on, kuinka sieltä raaskii lähteä pois!

OHJELMA
PÄIVÄ 1: PERJANTAI 6.7.

Klo 15.00 Saapuminen Tuomiston kartanolle, ilmoittautuminen ja majoittuminen
Klo 16.00 Retriitin avaus, kouluttajat esittäytyvät
Klo 17.00 Päivällinen
Klo 18.00 Ayurveda-luento: Ayurvedan perusperiaatteet ja kehotyypit pähkinänkuoressa (*
Klo 19.30 Pranayama=hengitysharjoituksia, Rauhoittava Yin-joogaharjoitus ja hellivät äänimaljat
Klo 20.30 Iltatee

* = Jos et ole selvillä omasta ayurvedisestä kehotyypistäsi, voit halutessasi varata sitä varten Ayurveda-konsultaation ennen retriittiä -15 % alennuksella, koodi TUOMISTO, email lana@lanaprana.fi (LanaPrana, Helsinki). Tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä.

PÄIVÄ 2: LAUANTAI 7.7.

Klo 7.30 – 9.50 Aamun pranayama-harjoitus ja lempeä dynaaminen hatha-jooga
*suihku*
Klo 10.00 Aamiainen
Klo 11.00 – 12.00 Luento: Maagiset ja maukkaat villiyrtit – lähiapteekkimme & salaattibaari. Jos sää on kaunis, lähdetään tieto-osuuden jälkeen tunnistamaan ja keräämään lähistöltä luennolla käsiteltyjä kasveja. (Mahdollisuus ostaa luennon yhteydessä Arctic Herbs Vedan käsintehtyä yrttikosmetiikkaa ja –öljyjä).
Klo 13.00 Lounas
*vapaata oleskelua*
Klo 15.00 - 17.00 Luento: Ayurveda ja naisen koko elinkaari – hormonit, kauneus, terveys ja tasapaino. (Mahdollisuus ostaa Lanalta luennon jälkeen korkealaatuisia ayurvedisia lisäravinteita, yrttejä ja hoitoöljyjä).
*tarjolla hedelmiä, pähkinöitä ja muuta naposteltavaa*
Klo 17.30 -19.00 Puusauna ja ulkoallas halukkaille, Frantsilan hoitotuotteet käytettävissä ilmaiseksi
Klo 19.30 – 20.30 Illallinen, vapaata keskustelua opitusta, naisen elämästä ja maailmanmenosta
Klo 20.45 Mantra-chanting ja iltameditaatio

PÄIVÄ 3: SUNNUNTAI 8.7.

Klo 7.30 – 9.50 Pranayama- ja Jooga-asanaharjoitus
*suihku*
Klo 10 Aamiainen
Klo 11 – 12.15 Työpaja: Jos edellispäivän sää on ollut suosiollinen, valmistamme kerätyistä aineksista mieleisen villiyrttisuitsukkeen tai useamman kotiin viemisiksi. Muuten on vuorossa koostava luento Ayurvedasta ja Pranayamasta.
13.00 - 14.00 Lounas
14.15 – 14.45 Retriitin yhteenveto ja päätösmeditaatio

HINNAT (kaikki hinnat sisältävät ALV 24 %)

IHANAT NAISET TUOMISTOLLA -OHJELMAN HINTA
- 150 e varausmaksu, maksetaan 15.4. mennessä
- 125,75 e EARLY BIRD-hinta, maksetaan 1.5. mennessä (varausmaksun kanssa yht. 275,75 e)
- 194,70 e NORMAALI-hinta, maksetaan 15.5. mennessä (varausmaksun kanssa yht. 344,70 e)

Tärkeää varauksesta ja peruutuksesta:
Varausmaksulla ilmoittaudut ja varaat paikkasi retriitille. Varausmaksua ei palauteta, mikäli osallistuja peruu tulonsa. Maksusta palautetaan 50 %, mikäli retriitti ei toteudu lainkaan.
Jos osallistuminen perutaan 21 vrk ennen retriittiä, palautetaan maksettu Early bird- tai normaalihinta. Tämän jälkeen palautetaan 50 % hinnasta lääkärintodistusta vastaan. Jos retriitin minimiosallistujamäärä, 15 henkeä ei täyty, palautetaan Early bird- tai normaalihinta kokonaisuudessaan.

Retriitille otetaan max 24 osallistujaa. Osallistujia ei vakuuteta järjestäjän toimesta. Kerrothan mahdollisista perussairauksistasi ja terveydentilaasi koskevista seikoista ilmoittautumisen yhteydessä.

VARAA LISÄKSI HALUAMASI MAJOITUS TÄYSIHOIDOLLA / HINTA PER VIIKONLOPPU
- 180 e, luhti- tai aittamajoitus (10 kpl)
- 200 e, kartanomajoitus (14 kpl)
- 10 e, vuodevaatelisä (omat lakanat voi tuoda mukanaan)
- Saunan ja ulkoaltaan käyttö
- Wi-fi
- Aamupala, lounas ja päivällinen

Majoitus maksetaan suoraan Tuomistolle. Huomioimme majoitustoiveet ilmoittautumisjärjestyksessä. Vuodepaikat päärakennuksessa (2 - 4hh), 1700-luvulla rakennetussa luhdissa (4 x 2 hh) ja hääaitassa (2 - 4hh).

Tarjottava ruoka sisältyy majoituksen hintaan ja on herkullista kasvisruokaa, mahdollisuuksien mukaan luomua, omaa tuotantoa ja lähiruokaa. Gluteenittoman ruuan lisä + 5 e/pvä.

MAKSAMINEN
Ilmoittauduttuasi osoitteella lana@lanaprana.fi saat laskun ilmoittautumismaksua varten sekä viikonlopun ohjelman.

Esitä ilmoittautumisen yhteydessä majoittumistoiveesi (ja toisen osallistujan nimi, jos haluat majoittua esim. ystäväsi kanssa), kiitos. Majoituksen maksua varten saat erillisen laskun maksettavaksi suoraan Tuomiston kartanolle.

KOULUTTAJAT
Pääkouluttaja Lana Lavanina (LanaPrana) on Nagpurissa sertifoitu kliinisen Ayurvedan terapeutti, Pranayama- ja Joogaohjaaja. Lana tekee asiakkailleen Ayurveda-konsultaatioita ja Abhyanga-öljyhoitoja sekä kouluttaa Suomen Ayurveda-instituutissa. Hän on myös Suomen Ayurvedayhdistys ry:n hallituksen jäsen. Pranayamaa ja joogaa hän opettaa pääosin Shanti Joogakoulussa, mutta myös muissa joogakouluissa ja retriiteillä ympäri maailmaa (mm. Samahita Retreat Center, Koh Samui). Lanan vahvuus on Ayurvedan, Joogan ja Pranayaman kokonaisvaltainen ymmärrys ja yhdistely hyvinvoinnin edistämiseksi. Näistä kaikista hänellä on pitkä kokemus sekä kansainvälinen koulutus. LanaPranan löydät Facebookista ja netistä www.lanaprana.fi

Hanna Huopalainen (Arctic Herbs Veda) opiskelee Ayurvedaa Suomen Ayurveda-instituutissa sekä on työskennellyt Suomen Ayurvedayhdistyksessä mm. puheenjohtajana. Hän on opiskellut myös joogista anatomiaa mm. Sat Darshan Lafontainen opastuksella ja kouluttautuu parhaillaan yrttiterapeutiksi maailmankuulun Henriette Kressin johdolla. Hanna on nuoresta saakka ollut kiinnostunut luonnonmukaisesta terveydenhoidosta ja elämäntavasta. Hän perusti vastikään yrityksensä Arctic Herbs Vedan yhdistääkseen suomalaista yrttilääkintäperinnettä Ayurvedan oppeihin.

MATKUSTAMINEN
Tuomiston Kartano sijaitsee 7 km päässä Tampere-Pori-valtatiestä ja 10 minuutin kävelymatkan päässä Karkun juna-asemalta. Sekä Tampereen että Porin suunnasta kulkevat junat pysähtyvät asemalla. Omalla autolla matka Tampereelta kestää noin 30 minuuttia ja Helsingistä kolmisen tuntia. Os. Riippiläntie 32, 38100 Karkku, Sastamala. Laitathan viestiä, mikäli sinua kiinnostaa kimppakyyti Helsingin seudulta, niin koetamme mahdollisuuksien mukaan organisoida sellaisen.

OTA MUKAAN
- hygieniatarvikkeet ja mahdolliset lääkkeet
- pyyhe
- vesipullo
- lakanat halutessasi (lakanamaksu 10 e)
- joogaan sopivia rentoja vaatteita & villasukat
- uimapuku mahdollista uintiretkeä varten
- kumisaappaat, jos lähdet niitylle keruuhommiin
- muistiinpanovälineet
- välipaloja, kuten pähkinöitä ja hedelmiä, jos tunnet tarvitsevasi
- rahaa mahdollisia ostoksia varten (kartano tarjoaa myös energiahoitoja, ayurvedista öljyhierontaa, akupunktiota ja metamorfisia hoitoja, jotka kannattaa varata hyvissä ajoin)

YHTEYDENOTOT
Pyydä tämä kurssi-info tai kysy lisää Lanalta lana@lanaprana.fi , 045-1313121 tai Hannalta hanna@arctiherbsveda.com, 045-3510181

**Pienet muutokset aikataulussa mahdollisia.**

Earlier Event: June 25
Rööperin Aamujoogan kesäretriitti
Later Event: July 12
Yksityistapahtuma / Valokeho